maandag 18 september 2017

"Niet meedoen met regeringsonderhandelingen VOORDAT we een stemmenprecentage hebben als Syriza, 36%"

Peter Martens (voorzitter van PVBA, Partij Van Belgische Arbeiders):"Niet meedoen met regeringsonderhandelingen VOORDAT we een stemmenprecentage hebben als Syriza, 36%"

Hoe houden we ons bezig?
We houden een "opinie-peiling" om te zien waar de mensen het meest over in zitten, hun belangrijkste probleem. Daarover formuleren wij een "interessant idee" waarvan wij denken dat een groot deel van de mensen dat een oplossing vinden van dat probleem.Dat wordt dan het middelpunt van de verkiezingspropaganda. Wij zeggen dan "hoe meer stemmen, hoe meer verkozenen, hoe meer wij kunnen tamtam maken in het parlement".
Wij suggereren dan ook dat bij acties, betogingen en stakingen, men die "ideeën" worden opgenomen in de "strijdobjectieven".
Zo worden die betogingen, acties en stakingen eigenlijk propaganda-instrumenten voor ons imago... en worden de ogen van de mensen nog eens op ons gericht. Hetgeen ons geen windeieren zal leggen in de daaropvolgende verkiezingen.
By the way: Een niet geheel onbelangrijk voordeel van een grote parlementaire fractie, is de grootte van de dotatie die wij dan krijgen.

Een "antikapitalistisch"imago is belangrijk
Om ons "links" imago te beklemtonen moeten wij natuurlijk zeggen dat wij tegen het kapitalisme zijn en voor socialisme, waarbij we zeggen dat onze 'ideeen" zoals die in ons verkiezingsprogramma staat "antikapitalistisch" zijn en "de strijd voor het socialisme voorbereiden". Meer moeten we daar niet over zeggen.
Mensen die onze ideeën tof vinden (en dat is logischerwijze de meerderheid die hun opinie hebben kunnen geven in onze "opiniepeiling") moeten hun enthousiasme kunnen concreet maken door lid te worden van onze partij. Als ze maar een vaag gevoel hebben dat ze ook "antikapitalistisch" zijn en voor het "socialisme" ( zonder verder concreet te weten wat dat inhoudt) dan moet dat genoeg zijn. En natuurlijk mee willen helpen bij onze campagnes die in het teken staan van het zo ruim mogelijk verspreiden van ons imago... En een minimale bijdrage betalen.

Een zo groot mogelijke parlementaire fractie, daarom niet te vlug meedoen met "coalitie-vorming"
We moeten niet te vlug mee willen doen aan coalitievorming voor de vorming van een regering.....Want eenmaal in een regering, zal de stemmen-toename stoppen.
We moeten minstens zo'n stemmenpercentage hebben dat Syriza had, 36%, eerder heeft het geen zin mee toe doen aan coalitievorming. Want de compromissen die je dan moet aanvaarden, gaan wegen op verdere stemmentoename.