dinsdag 19 september 2017

Speech Peter Martens op ManiFistel


Speech van Peter Martens op ManiFistel


Vrienden,

Wij gaan de wettelijkheid van het nieuwe pensioenplan aanvechten voor het gerecht, zoals we gedaan hebben met de Turteltaks.
Ons imago is toen sterk vooruitgegaan toen de Turteltaks onwettelijk werd verklaard.
Natuurlijk veranderde hiermee niets essentieel wat betreft kosten voor energie en afhankelijkheid van grote energiemonopolies en het klassenkarakter van de staat die deze situatie in standhoudt en beschermt.

Wij lanceren ons idee dat een redelijk pensioen tegenwoordig 1.500 euro zou moeten zijn. We laten in het midden hoe dat gefinancierd zou moeten worden en wat er met de “tweede”en “derde” pijler moet gebeuren.

Als de vakbonden en andere strijdbewegingen dit als “strijdobjectief” nemen, kan er binnen die strijdbeweging juist gediscuteerd worden, hoe dit gefinancierd gaat moeten worden. 
Bijvoorbeeld kan de strijd opgenomen worden (gesteld dat men daartoe bereid is) tot herstel van de OORSPRONKELIJKE financiering van de sociale zekerheid en het HERSTEL van sociale zekerheid tot zijn oorspronkelijke vorm, dus VOORDAT de besparingen en inlevering begonnen, eind jaren ‘70.

Als dit een te groot engagement vereist, suggereren wij onze “herverdelings-ordewoord” als “strijdobjectief” te gebruiken: de millionairstax.
Natuurlijk kun je dit “financierings”ordewoord dan niet meer ergens anders voor gebruiken….

Wij zullen in ieder geval met jullie op straat komen, tenslotte een noodzaak als we ons imago bij jullie willen versterken.

Tot ziens.